Zofiia Anbefaler 2019-08-28T12:23:54+02:00Jeg anbefaler…

Begravelses Service

Begravelses Service er det eneste firma som jeg har mødt, som virkelig imødekommer mine værdier og standarder, både i deres praktiske arbejde, men i den grad også i deres menneske syn, menneske møde, og menneskelighed.
Skal du bruge en bedemand eller dame, må jeg på det kraftigste anbefale det her firma. Uanset om du er medlem af folkekirken eller ej. Uanset tro, hudfarve, seksualitet eller hvilket som helst andet “klistermærke” vi kan finde på at sætte på mennesker.

Har du brug for deres kærlige hjælp hvis du har mistet en kær, så se mere her.

Artikel fra Aahus Stiftidende

Sådan taler du om døden med børn

– Når vores børn spørger os om døden, så kan vi ikke undgå at blive ramt af vores bevidsthed om vores egen dødelighed. Man kan ikke tale om døden uden at blive konfronteret med, at man også selv lander der engang. Og når så ens lille barn spørger, om mor og far også skal dø, så kan det pludselig blive et meget følsomt område, og derfor prøver mange at snige sig udenom – lidt ligesom at lave strudsen. Når vi ikke snakker om det, så er det der nok ikke, fortæller Heidi, fra Aarhus.

Læs artiklen online lige her.

Stillingtagen til organdonation

Når din familie ved, hvad du har besluttet, så er de også bedre forberedte, hvis spørgsmålet om organdonation skulle blive aktuelt. Det gælder, uanset om du har sagt ja eller nej til organdonation.

Sundhedspersonalet undersøger altid, om den patient, der muligvis kan blive organdonor, er registreret i Donorregistret. Derfor vil du med en registrering i Donorregistret have gjort alt for at sikre dig, at din holdning kommer frem, hvis organdonation bliver relevant.

Du kan i den grad være med til at forandre og redde liv.

Min mor havde mistet 2 børn til forfærdelige ulykker som gjorde at de (lad os nu bare være ærlige og direkte) ikke var i et helt stykke nogen af dem. Min ene storebror løb ud foran en lastbil og døde på stedet. Min anden bror valgte at tage sit eget liv ved at hoppe ud foran et tog. Hun sagde altid til mig “hvis du skal dø før mig, vil jeg SÅ gerne have lov til at vide at du i det mindste er et “helt” menneske. Hvis du dør efter mig, som jeg jo så absolut regner med, må du give alle de organer væk som jeg ved at du ønsker. Jeg har bare behov for at vide du er hel”. Jeg ærede min mors ønske helt indtil den dag hun desværre døde. Siden da har jeg registreret mig i donorregistret og taget stilling til at ville give alle de organer væk som de kan bruge til at forbedre og redde andres liv.

Så grunden til at jeg deler min personlige historie er, at uanset hvad dit eller dine nærmestes ønske er, så tag stilling, og lyt til dem, og deres perspektiver. Og husk at dele dine egne også. Ik?

Stine Buje

Stine Buje

Stine Buje er forfatter og medforfatter til flere bøger, der har livet og døden som omdrejningspunkt. Hun arbejder også som ekstern redaktør og ghostwriter.

Hun har enten skrevet eller deltaget i bøgerne:

Bogen om livet – Hvad uhelbredeligt syge kan lære dig om at leve
Snak på livet løs – Inspiration til samtaler om livet før døden
Giv sorgen ord – Sorgkultur i forandring
Hvad døden har lært mig om livet – 21 personlige fortællinger

Læs mere om Stine og hendes bøger HER.

Mette Bendixen & Marie-Louise Vianello

DUS MED DØDEN er en bog om at stå ved siden af en, der har mistet. Det kan være svært, men det kan heldigvis også blive nemmere. Bogen ruster dig til at føle dig bedre tilpas, når du møder en, der er i sorg – og at gøre dem bedre tilpas i dit selskab. Så lad os komme af med tavsheden, akavetheden og flosklerne og gøre det hele lidt mindre farligt at gå til.

”Næsten alle de hundredvis af eft erladte, jeg har talt med, siger, at omverdenen svigter massivt ved ikke at være der i den eft erladtes sorg. Men nu kan den sørgendes slægt, venner, chefer og kollegaer ikke længere bruge ’jamen jeg ved jo ikke, hvad jeg skal gøre’ som undskyldning. De kan læse denne bog. For så ved de præcis, hvad de skal gøre – og hvorfor.”

– Esben Kjær, foredragsholder og forfatter til “Min usynlige søn – Kunsten at leve med sine døde resten af livet”

Køb bogen hos din yndlingsboghandler, eller online lige her.